Vaikuttava Vantaa – onko nuorilla sananvaltaa?

Emmi Söderholm (Vihr.) aloitti vaikuttamisuransa ala-asteen 3. luokalla oppilaskunnan hallituksessa ja eteni oppilaitospolitiikan kautta lukiolaisten liittoon. Matilda Hoviniemi (Kok.) lähti vuonna 2011 vastaperustettuun lasten asiantuntijaryhmään, josta ajautui oppilaskunnan hallituksen kautta lopulta nuorisovaltuustoon ja kuntapolitiikan pyörteisiin.

Mitä Emmi ja Matilda ajattelevat somevaikuttamisesta? Kuuntelevatko aikuiset nuorten näkemyksiä? Onko politiikka monimutkaista? Saamme vinkkejä myös siihen, miten itselle sopivia vaikuttamismahdollisuuksia voi löytää.

Äänigallup-osiossa kuullaan metallinen kilinä. Mitä mysteeriääni tuo nuorten poliitikkojen mieleen?

Vantaan kaupunginmuseon tuottaman kahdeksanosaisen Lähiö-podcastin juontavat Siiriliina ”Sikke” Kantola ja Niilo Helminen. Toteutuksesta vastaa Designer Helsinki, joka on luonut myös podin visuaalisen ilmeen.

Löydät Lähiö-podcastin myös Spotifysta ja Applesta.

Tältä sivulta löydät tietoa osallistumistavoista ja vaikuttamismahdollisuuksista Vantaalla.

*

Seuraava jakso: Mis sä oot duunis? Ina Mikkolan vinkit työnhakuun

*