Katutaide ja -kulttuuri Vantaan lähiöissä

Graffiti, street art, muraali, seinämaalaus. Taiteilija ja Street Art Vantaan perustajajäsen Jesse Pasanen opastaa läpi katutaiteen villin termistön ja historian. Miten paikalliset ovat ottaneet lähiöihin putkahdelleen katutaiteen vastaan? Arvostetaanko Vantaalla taidemestoja? Mitä yhteistä on jääkiekkokaukalolla ja graffitiaidalla?

Äänigallup-osiossa jyskyttää kehittyvän kaupungin syke.

Vantaan kaupunginmuseon tuottaman kahdeksanosaisen Lähiö-podcastin juontavat Siiriliina ”Sikke” Kantola ja Niilo Helminen. Toteutuksesta vastaa Designer Helsinki, joka on luonut myös podin visuaalisen ilmeen.

Löydät Lähiö-podcastin myös Spotifysta ja Applesta.

Jesse Pasasen esittely Grafian katutaidekilta G-Rexin sivulla

Street Art Vantaan eli SAV Taidekollektiivin nettisivu

*

Seuraava jakso: Miten sulla menee? Kuinka Vantaalla jaksetaan?

*